Dag 2 Donderdag 26 juli 2018 Cedar Grove

27 juli 2018

Henry

Vanochtend stond het ontbijt om 09:00 uur klaar. Het was best wel fris buiten, dus het werd binnen opgegeten. Daarna gingen de leden, na een kleine meeting, aan de slag op het veld om zonder instrumenten en equipment nieuwe sets in te studeren. Voordat we het wisten was het alweer tijd voor in de rij staan voor de lunch. Waarna er vlaggen op nieuwe stokken werden gedaan, equipment werd getaped en alle instrumenten werden uitgepakt.

Zodra dat gebeurd was, ging men in aparte groepen verder repeteren.

Ondertussen kwam met groot lawaai de laatste trekker met onze kooktrailer het terrein oprijden. Na veel gedoe met de Amerikaanse verzekeringen waren ze later dan gepland vertrokken en eindelijk op onze bestemming aangekomen. Naar Amerikaanse begrippen was de truck redelijk schoon, maar na een kritische blik werd besloten om de truck goed onder handen te nemen. Alles werd van de planken afgehaald en afgewassen. Muren, ovens, kookstel en werkbladen werden vakkundig “gekuist”, zoals onze Belgische kok Marc ons opdroeg. Aan het einde van de middag was de kooktrailer bijna schoon, maar niet schoon genoeg om het diner in te bereiden. Dus kregen we een onverwachte verrassing, namelijk met z’n allen naar de Pizza Ranch in Oostburg. De eigenaresse van het restaurant met hun “famous buffet” was dolblij met deze invasie van hongerige leden. Het restaurant zat bommetjevol, de keuken draaide op volle toeren en de ijsmachine was na het bezoek van Jubal “out of order”.

Bij terugkomst in Cedar Grove werd er door Jan Willem en een aantal mannen van de supportstaff een podium in elkaar gezet. Het is mooi om te zien hoe er op één avond met vele handen zoiets geregeld wordt.

Voor de avonduren stond er ensemble gepland. Om 21:00 uur werd het te donker om gezamenlijk verder te repeteren was en dus werd er nogmaals in secties opgesplitst tot 22:00 uur. Als afsluiting nog een snack, douchen en om 23:30 uur “ lights out”……….