Dag 1 Woensdag 25 juli vertrek en aankomst

26 juli 2018

HenryUncategorized

Improviseren en flexibiliteit. Twee woorden, die tijdens een tour regelmatig voorbijkomen.

Niet alles loopt gepland, zoals vantevoren bedacht, en daarom moet je regelmatig bijsturen. Dat houdt het leuk en spannend.

De heenreis verliep voor de KLM vlucht behoorlijk voorspoedig. Op het laatste moment had KLM besloten om een ander toestel in te zetten waardoor er meer vliegtuigstoelen dan passagiers waren. Dat resulteerde in het feit dat na het opstijgen veel mensen van plek verruilden en een comfortabele ruime plek tot hun beschikking kregen. Voordat we het in toestel zaten, hadden we al de nodige security checks doorlopen. Sommige leden zelfs twee keer. Veiligheid voor alles en dat hebben we gemerkt.

Bij een shoppingmall kregen we de gelegenheid om wat te eten. Daarna op zoek naar een telecomwinkel voor een Amerikaanse simkaart, zodat we op Internet kunnen. Echter in Nederland zijn we echt heel erg verwend met landelijke dekking en dat is in Amerika zeker in de buurt van de school, waar we nu verblijven, niet het geval. 

De Delta vlucht bleek minder comfortabel geweest te zijn en had nogal last van turbulentie. Dus kwamen er wat minder blije leden uit de bus.

Uiteindelijk vonden de twee groepen elkaar in de Walmart. Daar werden de nodige kussens, zonnebrand , Gatorade, koekjes, plastic mandjes voor de bus, petten, enz.  gekocht. Altijd weer een feest bij Walmart.

Gezamenlijk vertrokken we naar Cedar Grove. In de bus werd het al gauw rustig. Eventjes nog de ogen dicht. In het Hollandse plaatsje werden we onthaald met echt Hollands weer. Het regende namelijk.

Na het uitladen van de bussen en het in bezit nemen van de diverse lokalen in de school en om te toveren tot slaapzalen werd er om 23.45 uur een kleine Corpsmeeting gehouden en vertrok iedereen daarna snel naar zijn/haar slaapplaatsen.  Het was een lange dag.