Dag 16 DCI Prelims

11 augustus 2018

Henry

donderdag 9 augustus 2018

Vandaag moesten we vroeg opstaan. Snel ontbijten en in de bus naar het Lucas Oil Stadium. De horns en drums warmen op in het Military Park, de guard en pit blijven in en om het stadion.

De decors worden op straat in elkaar gezet en mogen beneden in het stadium neergezet worden. Amerika is het land van vervoersmiddelen maar deze zware decors mogen stuk voor stuk naar beneden gesjouwd worden door vier supportstaffleden. En dat is behoorlijk bergafwaarts de beroemde tunnel in. Onder het stadium lijkt het wel of de kachel voor ons op 10 gezet is. Na vijf decors zijn we afgepeigerd. En zelfs het aangeboden lauwwarme water brengt weinig verfrissing.

Vrij snel na aankomst van de bussen gaan de leden de tunnel in. Optreden in dit stadium is toch wel iets bijzonders. Het is jammer dat we zo vroeg op moeten. De tribunes zijn nog niet heel erg gevuld, maar daar laten de leden zich niet door ontmoedigen. Bij het oplopen van het corps op het veld, zie je de jonkies eens goed om zich heen kijken en alles in zich opnemen.

En dan kondigt de wereldberoemde stem van DCI dat Nederlandse corps uit Dordrecht aan.

“On the field from Dordrecht The Netherlands……….JUBALLLL”

Jubal draait een prima show en trots verlaten de leden het veld. Inmiddels is het buiten al behoorlijk warm geworden, waardoor het temperatuurverschil van binnen (koude airco) naar buiten flink is.

Bij het stadion worden de nodige commerciële en gratis foto’s genomen.

Daarna is eenieder vrij om te doen wat ze willen….optredens kijken, t shirts kopen of de stad in. Rond 23:30 uur verlaat het laatste korps het veld en moet iedereen nog een behoorlijk stukje lopen naar de parkeerplaats van de bussen.

Gauw naar bed.