7 augustus

10 augustus 2018

Ciska

Jubal is een familie. Kom je er als rookie nieuw bij, dan heb je binnen de kortste keren een hele groep nieuwe vrienden, mogelijk voor de rest van je leven.

Hier op tour in de USA heb ik gesproken met een aantal nieuwe Juballers. Ze vinden het super, zijn goed opgevangen door de groep en genieten van de gezelligheid en het harde werken.

Open Class winterguardleden die in het winterseizoen concurrenten zijn, staan de rest van het jaar samen te shinen in die enorm grote guard.

Iedereen vindt binnen de club zijn eigen plekje. Dat is iets wat mij als Juballer trots maakt op Jubal!

Maar niet alleen binnen de lopende leden is dit te merken. Het is indrukwekkend hoeveel Nederlanders er toch elke keer weer achter Jubal aan reizen om ‘ons’ clubje aan te moedigen. Ouders van Juballers, oud-leden, fans. Italië, Frankrijk en zelfs in de USA heeft Jubal zijn eigen achterban.

De finalsshow in Michigan City was enorm genieten. De Juballers hadden er duidelijk plezier in! Het uurtje vertraging door de regen kwam eigenlijk bést goed uit, aangezien de tribune voller zat en de show tijdens een mooie zonsondergang uitgevoerd kon worden.

Het succes van de tour werd diezelfde avond in de bar bij de housing nog even goed gevierd (want; partycorps), door de 21+’ers. Het was mooi om hier als achterban ook nog even een paar drankjes mee te drinken en te genieten van de vriendschappen die deze tour weer zijn ontstaan!