6 augustus

09 augustus 2018

Ciska

6 augustus 2018, vandaag zag ik Jubal voor het eerst in mijn leven als publiek in Amerika.

In de middag kwam ik met mijn reisgroepje vets bij de repetitie kijken op Patriot Park. Een benauwde middag, gelukkig een strookje wolken om de zon tegen te houden. Vermoeide hoofden, maar er moest nog even doorgewerkt worden aan de show. Die repetities kan ik me goed herinneren, en die zijn zwaaaaar!

Tof om alle Juballers hard te zien werken, en om van een aantal van hen een lekkere bezwete omhelzing te krijgen!

In de avond was de prelims-show in het stadion Ames Field. Een mooie en sfeervolle locatie voor de Open Class Finals.

De colorguard stond naast het stadion. Prachtig grote groep, en wat zijn die kleuren toch pakkend. Na een eind gelopen te hebben, heb ik nog even kort bij de warmup van de hornline gekeken. Een mooie, volle sound na het tunen! Ook de pitto’s waren lekker bezig langs de weg.

Voorafgaande aan de Jubal show eerst nog Blue Devils B en Vanguard Cadets gezien. Wat was Vanguard Cadets bizar goed en leuk om te zien!!

De Jubal show was de afsluiter van de avond. Het was goed te zien dat de Juballers na de repetitie wat rust en eten hebben gehad. De guard was stukken beter dan in de middag, en de snareline was goed te horen en strak! Het harde werken werd beloond met een stijging van drie punten.

De Juballers die ik achteraf nog even kort gesproken heb, waren tevreden. En terecht! Het is niet makkelijk om het publiek enthousiast te krijgen nadat ze net Vanguard Cadets te zien hebben gekregen.

Goed gedaan Jubal!!