Dag 10 Cedar Rapids

04 augustus 2018

Henry

Dag 10            vrijdag 3 augustus

Vandaag was eigenlijk wel hoe een dagje drumcorps moet zijn. Hard werken op het veld met een temperatuur van 32 graden met een brandende zon. Er werden grote gedeelten van de show aangepakt en beter gemaakt. Op de achtergrond vrijwilligers heel hard bezig om de decors af te maken want we willen ze vanavond op het veld hebben staan.

In deze hitte werd de repetitie afgesloten met een volledige run inclusief decors. De leden gingen er volledig voor en dat betaalde zich uit in een tevreden gevoel bij de staff. Dit is de run die we willen zien! Heel erg gemotiveerd en vol vertrouwen stapten de leden in de bus op weg naar de contest in Cedar Rapids. Er was niet veel tijd om alles in en uit te laden, maar uiteindelijk stond alles op tijd klaar.

Op zo’n parkeerplaats bij een contest is het een drukte van belang. Bussen met draaiende motoren voor de airco waaronder een hitte vandaan komt alsof er een oven opengetrokken wordt. Lawaai makende draaiende aggregaten met bijbehorende diesellucht. Corps, die tegelijkertijd bezig zijn met een warming up. Kortom, het is een compleet circus wat neerstrijkt op de “parking lot”.

Jubal draaide een goede show. Alles viel eindelijk op z’n plek.

Na deze intensieve show was er nog een krachtsinspanning nodig van de leden, namelijk het sjouwen en inladen van de decors. Diep respect voor een ieder.

Aangekomen bij de trucks ging het corps in een kring staan en zag je de glimlach op de verschillende gezichten tevoorschijn komen. Het harde werken werd vanavond eindelijk uitbetaald. Wat een fijn gevoel! Tijd om even wat te eten. Heerlijke Mac & Cheese stond klaar op de tafels.

Rond 22:30 uur vertrokken we naar de volgende locatie in Bloomington. Aankomst 03:30 uur.