Dag 6 Eerste contest

31 juli 2018

Henry

Maandag 30 juli 2018

Vandaag repeteerden de leden in het thema “other sections clothes day”. Dat betekende dat er bijvoorbeeld slagwerkers in een repetitie outfit van de guard op het veld stonden. Wat uiteraard voor hilarische momenten zorgde. Ondertussen werd er door de support staff hard gewerkt om props op tijd klaar te hebben voor de wedstrijd vanavond. Dennis Dailey en Gerard Buitenhuis waren op weg om een geluidsinstallatie en een vibrafoon op te halen. Toen beiden met het equipment bij de schoollocatie aankwamen ging er een zucht van verlichting door de groep. Wat hadden we daar met smart op gewacht. Langzaam maar zeker begint alles nu op z’n plek te vallen.

Tijdens de lunch kwam de touringcar aanrijden met daarin Gary, onze buschauffeur van de afgelopen twee tours. Door verschillende mensen werd hij van harte welkom geheten. Tijd om alle spullen in te pakken en klaar te maken voor vertrek naar de wedstrijdlocatie.

Daar aangekomen alles uitladen, eventueel even onder de douche opfrissen en klaarstaan voor de warming up. Je zag de blije gezichten. Dit is waar we het voor doen. Bij de leden, die dit voor het eerst meemaken, zag je wel wat gespannen gezichten.

Na de warming up op weg naar de gate en dan het veld op……

From Dordrecht, The Netherlands…….JUBAL!!!!!!!!!!

Het publiek op de geweldig grote tribune was erg enthousiast. Applaus en joelen op de juiste momenten en aan het einde van de show een staande ovatie. Daar krijg je als lid op het veld een geweldige boost van. WOW!!! De show was niet vlekkeloos. Maar wat konden de leden trots zijn op wat ze daar, voor de eerste keer op amerikaanse bodem, hadden laten zien. En dat is het mooie van een Amerika Tour….morgen weer een kans om het beter te doen tijdens de volgende wedstrijd.

De snack na de wedstrijd werd door onze kookploeg in een kooktruck van een ander corps klaargemaakt want onze oven deed het niet meer. Dankzij deze improvisatie konden de leden gewoon genieten van een heerlijke snack. De boosterstand deed goede zaken. Veel verkoop van t-shirts, gadgets en stroopwafels. De stroopwafels waren op een gegeven moment zelfs uitverkocht…. Na het laatste corps geen retreat voor de drummajors. De punten werden via de omroepinstallatie bekend gemaakt en de contest was afgelopen. Jubal behaalde voor deze eerste contest 64,65 punten.

Op weg naar Plymouth kreeg bus 1, op een hele slechte weg, een klapband en moest naar de kant van de weg. Om een veiligere plek op te zoeken reed hij op z’n velg nog een stuk door. In de 16 jaar dat Gary op de bus zit, was dit de eerste keer dat hij dit meemaakte. Er werd een truckservice gebeld om het wiel te vervangen. Bus 2 vervolgde uiteindelijk zijn weg want het had geen zin om te blijven wachten. De klapband leverde een behoorlijke vertraging op. Om 07:15 uur kwam bus 1 aan bij de school. De leden gingen nog even anderhalve uur op hun matrasje liggen en toen was het tijd voor ontbijt. En naar het veld…repeteren.

Want ook dat is drumcorps……. Show must go on!!