De Parade in Cedar Grove

29 juli 2018

HenryUncategorized

Dag 4  Vrijdag 28 juli 2018

Het is altijd fijn als je als corps gewaardeerd wordt. Het dorp Cedar Grove bood Jubal deze ochtend een ontbijt aan. Heel veel lekkernijen werden bij ons afgeleverd en dat werd smaakvol verorberd. Deze ochtend hadden de leden een korte repetitie omdat we aan het begin van de middag het oud Hollands straatje schrobben en het klompendansen gingen bekijken. Was het de afgelopen dagen behoorlijk fris dan werd dat vandaag ruimschoots goed gemaakt. Er werden plekjes in de schaduw opgezocht om het een beetje uit te kunnen houden.

De guards waren ook dit jaar zeer behulpzaam bij het schoonmaken van de straat. Twee emmertjes water halen en de boel maar nat gooien. We werden vaak door mensen aangesproken in het Nederlands of gebrekkig Nederlands die verhalen vertelden over familieleden die uit allerlei provincies van Nederland hier naar toe waren gekomen. Men vond het echt geweldig dat Jubal helemaal uit Nederland in hun dorpje aanwezig was. Nadat de straat schoon was en de klompendansers voorbij waren, moest het corps heel snel naar de school om zich om te kleden en snel bij de parade aan te sluiten. Jubal zou de afsluiter van de parade zijn, maar blijkbaar was besloten om de paardenvereniging toch maar achteraan te laten sluiten. Geen probleem, want je hebt paarden liever achter je lopen dan voor je……

Onderweg werd het corps met veel applaus begroet en bij de kerk werd er stilstaand nog even een nummer gespeeld. Om vervolgens bij de molen nog even snel een groepsfoto te maken en snel door te gaan naar de plek waar we een concert gingen verzorgen. Het publiek smulde van de klanken en dans van Jubal en liet dat door middel van regelmatig applaus goed merken.

En de boosterstand deed goede zaken met de klompjes, stroopwafels en uiteraard t-shirts en dergelijke. Er werden zelfs nog mensen gesignaleerd in t-shirts van Jubal uit voorgaande tours. Na afloop weer terug naar de school, omkleden en avondeten. Daarna nog wat extra repeteren, opruimen en/of naar het dorp gaan om nog wat van het feest mee te maken.

En weer is een dag omgevlogen…

Morgen gaan we naar Six Flags in Gurnee, Illinois en daarna ’s nachts een flinke reis naar Centreville, Ohio maken. Dat betekent zo’n zeven à acht uur in de bus naar de volgende locatie.