Jong Jubal Europees Kampioen Junior Class 2013

01 oktober 2013

Jong Jubal

Bron weergeven.

Wat een dag, wat een uitslag, wat een feest!

Onder toeziend oog van heel veel publiek, werkten de Jonge Juballers hun generale repetitie af op vrijdagavond. De finals-spanning was merkbaar, dit wordt de laatste run voor DCE-finals. Geen slechte run, wel wat schoonheidsfoutjes maar mede dankzij veel enthousiaste reaktie's vanuit het publiek werd het een lekkere repetitie. Daarna gingen de meesten snel naar huis, omdat zaterdag om 9 uur de bus zou vertrekken.

Zaterdagmorgen hing er een gemoedelijke maar ietwat gespannen sfeer bij het JMC; D-day! Vandaag is de dag waarvoor we het allemaal gedaan hebben. Hoe zal het gaan. Houden we de titel in Dordt of..... Na een voorspoedige reis kwamen we in Kerkrade aan. Het voelde meteen vertrouwd; een plekje naast Jubal en met veel andere corpsen om je heen. Overal bekende en onbekende leden, veel corpsen die aan het warm-uppen zijn. Heerlijk die sfeer, hier komen we voor! We kregen eerst ruim vrije tijd om rond te kijken en uiteraard Jubal aan te moedigen tijdens hun Prelims-optreden. De Juballers moeten het gemerkt hebben, het aanmoedigen vanaf de ledentribune. Direct na hun optreden moesten we zelf op pad voor de warm-up. De pit, de drumline en de hornline hadden ruim de tijd hiervoor en trokken zich terug op gepaste afstand van het stadion. Wat een concentratie al bij de leden, het straalde rust en vertrouwen uit. Ondertussen kwamen verschillende Juballers kijken bij de warm-up. En dan ineens die onrust, Jubal staat bovenaan met de prelimsscore.... Of dit de Jonge Juballers vleugels gaf? Inmiddels is het 16.40 uur; showtime voor Jong Jubal, als laatste in de rij in de Junior Class.

En wat voor een run werd er gelopen; alles klopte gewoon. Alle samples, alle moves, de hornline, drumline, guard, pit.... fantastisch! Heerlijk om te zien. Had iedereen alles gegeven? Is dit het maximaal haalbare voor dit seizoen? Daar leek het wel op. Als de laatste noot geklonken heeft, verlaten we het veld. Onder luid gejuich van ons publiek. Dat we indruk gemaakt hebben met onze show, was duidelijk! Buiten het stadion bleek de voltallige staf erg tevreden over dit optreden. Bij veel leden kwamen de tranen, vreugdetranen, tranen van 'pijn' omdat alles gegeven was. Er werd omhelst. Wat een show, wat een middag.

Maar veel tijd hadden we niet, we moesten op voor de uitslag. En dan stijgt toch de spanning, we waren zo zeker van onze show maar toch. Het oordeel is aan de jury, want ook Johan Friso, Jong Beatrix en Ravens bleken een puike show neergezet te hebben. En dan die scores van de nummers 1 en 2; een verschil van 1.55 punt. Nummer 2....... Johan Friso! Wat een ontlading al bij de leden, de staf en het publiek. We hebben 'm weer! Formeel wordt onze naam nog omgeroepen als de nieuwe Kampioen Junior Class; WAANZINNIG! Wat een ontlading, wat een feest; felicitaties over en weer, ook van de collega-corpsen.

DCE2013-logo

Naast de titel "Kampioen Junior Class" hebben we ook de prijzen: High Visual, High Music, High Field Music en Best Guard. Bijzonder dat we met een volledig nieuwe show, met veel eerstejaars (Jong Jubal Kids) toch al zo'n resultaat neerzetten. Hulde aan de Jonge Juballers, hulde aan de staffers & instructeurs die de leden tot dit resultaat gebracht hebben. En hulde aan alle vrijwilligers die dit mede mogelijk gemaakt hebben! Iedereen mag tevreden zijn met dit resultaat! En gezien de vele filmpjes, foto's en reacties op Facebook, is iedereen dat ook! Na het maken van allerlei groepsfoto's was het tijd voor de Victory-show. Aan een goedgevulde tribune mochten we nogmaals laten zien waarom we de titel Europees Kampioen meer dan waard zijn. Heerlijk om al die blije gezichten te zien! Weer een knallend optreden met een daverend applaus.

Uiteraard zijn we nog geruime tijd gebleven om te zien wat Jubal in de avondcompetitie zou doen. Dat resultaat is bekend; met een hele ploeg Jonge Juballers drongen we naar voren op de hoofdtribune om hun Victory-show te zien. Wat een sfeer! Wat geweldig dat de prijzen van deze DCE grotendeels naar Dordt komen! Het werd wat later voordat de bus naar Dordt vertrok, maar dat was het dubbel en dwars waard!

Wat een mooie club hebben we! Geniet van het behaalde resultaat!

Woensdagavond 2 oktober kijken we ontspannen terug op deze dag, met een hapje en drankje.

Bekijk de foto's op Flickr:

http://www.flickr.com/photos/jubaldordrecht/sets/72157636041852444/