Drukke tijd voor Jubal Kerstensemble!

13 december 2013

Jubal Facebook

Bron weergeven.

Met de feestdagen in aantocht is ook de agenda van het Jubal Kerstensemble weer goed gevuld.Dit 25-jarig jubileum van het Kerstensemble wordt gevierd met optredens in Barendrecht tijdens het Winterfeest, in het Energiehuis bij het Lions Kerstgala, op de Dordtse Kerstmarkt, en op de Weihnachtsmarkt in het Duitse Recklinghausen.

Het Kerstensemble dat in 1988 met een kleine bezetting begon als muzikale opluistering van de extra Kerst-koopavonden en koopzondag in de Dordtse binnenstad, groeide al snel uit naar een serieuze jaarlijks terugkerende activiteit van de Jubal hornline. Hoogtepunten onder de optredens zijn natuurlijk de eigen Dordtse Kerstmarkt, optredens op de Grote Markt in Brerda en de Kaarsjesavonden in Gouda. Ook was het Kerstensemble enkele malen te gast in het Belgische Dendermonde en werd half jaren ’90 ook opgetreden op Kerstmarkten in Duitsland. Deze maand staan vijf optredens gepland. Speciaal voor deze jubileum-editie van het Kerstensemble is ook een aantal nieuwe nummers ingestudeerd.

Zaterdag 14 december wordt gespeeld tijdens het “Winterfeest” in Barendrecht. Een viertal optredens wordt vanaf 13:30 uur verzorgd, beginnend in het winkelgebied “Middenbaan”. De laatste set wordt gespeeld om 16:15 uur op het Doormanplein.

’s Avonds is het Kerstensemble te gast bij het Lions Kerst Gala in het Energiehuis aan de Noordendijk in de Ketel 1 zaal waar het als voorprogramma speelt bij de concerten van Ilse de Lange en Waylon. Het optreden is van 20:20 tot 21:10 uur. De leden van het Kerstensemble zijn door de organisate uitgenodigd de rest van de avond en de concerten bij te wonen. Het Lions Kerst Gala is zonder toegangskaart niet toegankelijk.

Zondag 15 december is het tijd voor het traditionele rondje over de Dordtse Kerstmarkt. Er wordt op diverse plaatsen langs de route gespeeld. Het eerste van een vijftal optredens zal om 13:00 uur opde hoek Bagijnhof/Achterom. De Kerstmarkt wordt afgesloten met een set op de Lange IJzerenbrug om 17:00 uur.

Zaterdag 21 december wordt de Kerstensemble tournee afgesloten voor een optreden in het buitenland. Om 08:00 uur stappen de leden en supporters in de bus voor een bezoek aan de Dordtse partnerstad Recklinghausen in Duitsland. Daar is na aankomst allereerst een officieel ontvangst op het Stadhuis. Vervolgens zal een aantal sets op de “Weihnachtsmarkt” in de historische Altstadt van Recklinghausen verzorgd worden. Na afloop hebben de leden nog ruim de tijd om alle kraampjes zelf te bekijken. Om 20:00 uur keert de bus terug naar Dordrecht.

Wil je mee naar Recklinghausen? Dat kan! Voor € 25 p.p. kun je met de bus mee en deze dag meemaken. Meld je snel aan! We hebben no geen aantal plaatsen beschikbaar. Vol = vol. De aanmelding sluit dinsdagavond. Stuur een email naar: bestuur@jubal.org