• maandag 04 mei 2020
  • 21:19

Vanavond was de jaarlijkse dodenherdenking anders dan anders. Over het eiland van Dordrecht verspreid speelden eenentwintig trompettisten, waaronder verschillende Juballers het Signaal Taptoe. Tim van Driel stond dit jaar voor de tweede keer op het Sumatraplein en zei er het volgende over. "Vanavond speelde ik het Signaal Taptoe en het Wilhelmus op een leeg Sumatraplein in Dordrecht. Wat een vreemde gewaarwording, met bijna meer camera's dan mensen. Normaal gesproken wordt de herdenking verrijkt met een repertoire aan koralen, gespeeld door de hornline van Jubal. Nu hoorde ik op de achtergrond enkele collega trompettisten, die er met elkaar voor zorgden dat het signaal verspreid over het hele eiland van Dordrecht te horen was. Erg mooi om te zien hoe de dodenherdenking met een live uitzending en door heel de stad dit jaar toch kon plaatsvinden!" Foto: AD.nl - Dordrecht

Bekijken op Facebook.